TWIMMS The World Is My Museum

Eind vorig jaar meldde Miekie Timmers zich bij Tussenheid in Tilburg. Haar initiatief heet TWIMMS, The World Is My Museum.  De filosofie is simpel: maak van gebruikte denim hippe nieuwe producten zoals jassen en tassen en probeer dat op een maatschappelijk verantwoorde manier te doen. De vraag van Miekie was: “Kan Tussenheid mij helpen met het opzetten van een  bedrijfje dat volhoudbaar hippe producten in de markt kan zetten?” Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en hebben we haar in contact gebracht met de Praktijkschool. Die hebben we bij de start geholpen met het versterken van het netwerk in Tilburg.

Spijkerbroeken

Miekie vertelt: “De jasjes, tassen en andere producten van TWIMMS worden allemaal gemaakt met vintage denim. Daarvoor verzamel ik zoveel mogelijk denim en dus liggen de kasten op het atelier vol met spijkerbroeken. Het uit elkaar halen van de broeken is een precies werkje omdat ik voor TWIMMS veel onderdelen van de broek wil gebruiken.

Voor het uit elkaar halen van de denim is TWIMMS nu samen gaan werken met het Praktijkcollege Tilburg. Zij hebben het arbeidstrainingscentrum dat gerund wordt door docent Rolf Busman. Op het arbeidstrainingscentrum leren de leerlingen bedrijfsmatig werken. Met de hulp van het arbeidstrainingscentrum hoef ik niet meer alle broeken zelf te tornen en heb ik meer tijd voor het uitvoeren van de collectie. 
 
Rolf vertelde me dat de leerlingen zelfs vragen of ze aan de broeken mogen werken. Dat is erg leuk om te horen. Ze zijn bij het arbeidstrainingscentrum blij met het werk en ik ben erg blij met het eindresultaat. Iedere broek levert me twee losse broekzakken, de broekband en twee opengeknipte broekspijpen op. Het arbeidstrainingscentrum is altijd op zoek naar meer werk voor de “makers” en “doeners” in spe van het Praktijkcollege Tilburg. Dus zegt het voort! TWIMMS is er heel erg blij mee!”

Producten van Miekie zijn onder andere te zien en koop bij Vandemaker in de Pieter Vreedestraat.
Overigens zijn we nog met Miekie in gesprek over het verder uitbouwen van haar businessplan, wordt vervolgd dus!